RONDE TAFEL 94

Venlo, Est. 1965

Nieuwsberichten

Goede doel Sintermertegala 2006

Steunbetuiging van de Commissaris van de Koningin L.J.P.M. Frissen aan CO Foundation Venlo.

'Creating Opportunities', dat is wat de CO Foundation Venlo en in het bijzonder het Venlose echtpaar Van der Grinten-Claessens, doet! Zij bieden kansen aan mensen in Nigeria die anders wellicht kansloos geweest zouden zijn. Dit doen ze door twee belangrijke projecten, allebei er op gericht om mensen te helpen in hun ontwikkeling zodat ze op termijn in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Zo zetten ze zich in om jonge natuurtalenten in Nigeria door de juiste opleiding en begeleiding de mogelijkheid te bieden om toptennissers te worden.

Hierdoor gaan zij een succesvolle toekomst tegemoet waarvan anderen ook weer kunnen profiteren. Ik ben er van overtuigd dat sport belangrijke kansen kan creëren. Sport is niet alleen gezond, het kan ook een aardige boterham opleveren als je op topniveau weet te komen. Het is dan ook hartstikke goed dat de CO Foundation Venlo, de Internationale Tennis Federatie en diverse Venlonaren er alles aan doen om talentvolle jonge Nigerianen te ondersteunen in deze ontwikkeling.

Een ander project van de CO Foundation waarvoor het echtpaar Van der Grinten-Claessens zich enorm inzet in de Nigeriaanse stad Kaduna, is het project Patiënten Rehabilitatie. Ex-leprozen die min of meer verstoten zijn door de maatschappij krijgen hierbij de kans om weer aan het werk te gaan in een speciale werkplaats. Hier kunnen zij allerlei artikelen van textiel vervaardigen, bedoeld om te verkopen. Zo krijgen zij hun plek in de maatschappij en gevoel van eigenwaarde weer terug. Het is dan ook belangrijk dat voor de totstandkoming van de werkplaats en de benodigde grondstoffen voldoende geld beschikbaar komt. Bovendien kunnen de ex-leprozen zo in de toekomst hopelijk op eigen kracht hun bedrijfje runnen. Ik wil de CO Foundation Venlo en het echtpaar Van der Grinten-Claessens veel succes wensen met deze projecten. Ze zijn bedoeld voor mensen die ons echt nodig hebben. Ik hoop dan ook dat er in Limburg veel geld wordt ingezameld en dat de projecten een groot succes worden.

De Commissaris van de Koningin
in de provincie Limburg,
L.J.P.M. Frissen

Meer informatie over de co-foudation vindt u ook op www.co-foundation.org

Vergaderlocatie